OVER JOHAN

"We hoeven niemand anders te zijn of onszelf beter voor te doen. Dat maakt aanbidden aan de voeten van Jezus heel eenvoudig en echt."

 

Johan Spruijt is geboren op 3 juli 1987. Hij woont in Barneveld, samen met zijn vrouw en drie kinderen. Vanaf zijn 16e is hij betrokken bij het aanbiddingsteam van zijn kerk. Het was rond die tijd dat God een droom in zijn hart legde. Johan: "Ik begon me voor te stellen wat er zou gebeuren als de kerk in Nederland een nieuw lied zou zingen. Wat gebeurt er wanneer van elke kerk een nieuw geluid uit gaat? Een geluid dat vol is van genade, hoop, liefde en vrijheid? Dat moet impact hebben!" Johans droom is dat de kerk in Nederland doorbreekt in explosieve lofprijs en buitengewone aanbidding. 

 

Jaren van voorbereiding volgde waarin Johan veel ervaring op deed met het leiden van aanbidding in één van de snelst groeiende kerken in Nederland. In 2015 volgde hieruit de release van zijn eerste album: ‘Eén met Jezus’. Een album dat breed verwelkomd werd door de eigentijdse en enthousiaste sound in combinatie met sterke Nederlandstalige liedteksten. Eén met Jezus werd dat jaar genomineerd voor de Zilverenduif Award in de categorie beste debuutalbum. In oktober 2017 volgde zijn tweede album 'Spreek Tot Mij'. Een album met een frisse openbaring, krachtige teksten en ruimte voor de leiding van de Heilige Geest. Met de sound van dit album slaat Johan een nieuwe richting in: "Het volle muzikale geluid is echt gaaf. Een sound die zich laat vergelijken met muziek van Kari Jobe en Bethel."

 

Johans zelfgeschreven muziek kenmerkt zich door de diepe aanraking en genade van God die hij zelf ervaren heeft. Zijn albums hebben een sterke focus op Jezus’ alles overtreffende genade. Johan: "Dit is het geluid waarmee we een verschil kunnen maken in Nederland. Wij zijn niet perfect, maar we hebben wel een perfecte Redder. We kunnen gewoon onszelf zijn wanneer we bij God komen met onze aanbidding. We hoeven niemand anders te zijn of onszelf beter voor te doen. Dat maakt aanbidden aan de voeten van Jezus heel eenvoudig en echt."

 

Discografie

(2017) Spreek Tot Mij (Met o.a. God van mijn morgen, Anker van mijn ziel & Lam van God)
(2015) Eén Met Jezus (Met o.a. Rust, Alle dingen nieuw & Van U is het Koninkrijk)